Het behalen van een zwemdiploma A, B en C is van essentieel belang voor kinderen. Als ouder wil je er zeker van zijn dat je kind veilig en zelfverzekerd kan zwemmen. Een openluchtbad is de perfecte locatie om te starten met zwemlessen.

Bij zwemles in een openluchtbad kunnen kinderen genieten van de frisse lucht en de zon terwijl ze leren zwemmen. Het openluchtbad biedt een veilige en comfortabele omgeving om te leren zwemmen en is daarom een ideale locatie voor kinderen om te starten met hun zwemlessen.

Het openluchtbad biedt een breed scala aan activiteiten voor kinderen en volwassenen. 

Als ouder is het van groot belang om te investeren in de zwemvaardigheden van je kind. Door te kiezen voor zwemlessen in een openluchtbad, geef je je kind de kans om op een leuke en veilige manier te leren zwemmen. Bovendien is het behalen van het zwemdiploma A, B en C een mijlpaal waar je kind trots op kan zijn en waar ze de rest van hun leven profijt van zullen hebben.

Met zwemdiploma A starten wij met een starters en ervaren groep, begint jouw zoon of dochter net met zwemles? Geef haar of hem dan op voor de starters, heeft jouw zoon of dochter al ervaring, dan kan je opgeven voor zwemles met ervaring!

Nederland, met name Drenthe en de omgeving is een waterrijke omgeving.
Daarom is het een must dat kinderen op jonge leeftijd leren zwemmen. De basis van het leren zwemmen is het zwem ABC, een levenslange paspoort voor altijd zwem- en waterplezier.

Het Zwem ABC is gericht op de zwemveiligheid van het kind in het water. Het kind kan zich dan in vrijwel alle situaties zichzelf weer in veiligheid brengen.

Veel ouders of verzorgers denken dat alleen het diploma A en B voldoende is, maar in 1998 zijn de eisen aan de diplomas veranderd en het is het Zwem ABC ontstaan.
Wat zijn de verschillen?
Zwemdiploma A staat voor zwemveiligheid in zwembaden zonder attracties.
Zwemdiploma B is je kind zwemveilig in zwembaden met attracties zoals een wildwaterbaan, glijbaan.
Met zwemdiploma C is je kind zwemveilig in de Nederlands wateren zonder onderstroom. Heeft jou kind het zwemdiploma A,B en C dan is je kind echt veilig in het water.

Wij streven naar een zwemklimaat zonder ongewenst gedrag. En achten het van belang dat ongewenste omgangsvormen worden voorkomen en bestreden.
Al onze medewerkers zijn in het bezit van een VOG ( Verklaring Omtrent Gedrag) Daarnaast vinden wij het belangrijk dat zowel ouders en/of verzorgers in vertrouwen met een deskundige kunnen prasten en advies krijgen. Hiervoor is het telefonisch meldupunt van NOC-NSF centrum veiligheid sport, beschikbaar via telefoonnummer 0900-2025590