Het zwemseizoen is weer begonnen, dus wij zijn ook weer gestart met de zwemlessen.

Wij zijn gestart met A, deze opgedeeld in twee groepen, één voor de beginners en één voor de groep welke al met zwemles gestart zijn en dus al ervaring hebben.

Ook is er een mooie groep al begonnen met zwemles voor B & C.

Zwemles wordt gegeven op iedere woensdag en vrijdag middag.

Nederland, met name Drenthe en de omgeving is een waterrijke omgeving.
Daarom is het een must dat kinderen op jonge leeftijd leren zwemmen. De basis van het leren zwemmen is het zwem ABC, een levenslange paspoort voor altijd zwem- en waterplezier.

Het Zwem ABC is gericht op de zwemveiligheid van het kind in het water. Het kind kan zich dan in vrijwel alle situaties zichzelf weer in veiligheid brengen.

Veel ouders of verzorgers denken dat alleen het diploma A en B voldoende is, maar in 1998 zijn de eisen aan de diplomas veranderd en het is het Zwem ABC ontstaan.
Wat zijn de verschillen?
Zwemdiploma A staat voor zwemveiligheid in zwembaden zonder attracties.
Zwemdiploma B is je kind zwemveilig in zwembaden met attracties zoals een wildwaterbaan, glijbaan.
Met zwemdiploma C is je kind zwemveilig in de Nederlands wateren zonder onderstroom. Heeft jou kind het zwemdiploma A,B en C dan is je kind echt veilig in het water.

Wij streven naar een zwemklimaat zonder ongewenst gedrag. En achten het van belang dat ongewenste omgangsvormen worden voorkomen en bestreden.
Al onze medewerkers zijn in het bezit van een VOG ( Verklaring Omtrent Gedrag) Daarnaast vinden wij het belangrijk dat zowel ouders en/of verzorgers in vertrouwen met een deskundige kunnen prasten en advies krijgen. Hiervoor is het telefonisch meldupunt van NOC-NSF centrum veiligheid sport, beschikbaar via telefoonnummer 0900-2025590